Baklys

Velg din bil

Søk etter bil

  Presiser valget ditt  
eller

Søk etter skiltnummer

Baklysene forklart av Mister-Auto

Baklysene er en integrert del av bilens sikkerhetssystem, og må ikke forveksles med bremselys eller tåkelys. Det er ikke tillatt å kjøre uten at baklysene på bilen virker. Lysene bak skal varsle andre innhentende biler at det er en bil foran. Disse lyser kontinuerlig rødt og er ikke til sjenanse for bilene bak, i motsetning til tåkelyset som har mye høyere intensitet. Rødt lys påvirker heller ikke nattsynet til andre trafikanter. Moderne biler har et godt varslingssystem for når lyspærene ryker. Biler som har LED-lys kan forvente tilnærmet evig levetid på lyspærene, men det kjører tusenvis av biler på veiene med halogen og glødelampepærer fremdeles. Kjører du en eldre bil er det kanskje ikke varsling i dashbordet på at et lys ikke virker. Baklysene går det greit å sjekke ved å ta seg en runde rundt bilen mens den er i gang, noe som er litt vanskeligere med bremselysene.

Et lite tips er å stå parkert inntil et større vindu, et butikkvindu for eksempel, for så å kikke i speilet for å se at alle lysene bak virker som de skal. Dette gjelder både baklys, tåkelys, bremselys, ryggelys og blinklys. Selv på nye biler kan dette være nyttig av og til, da man ikke skal ta det 100 % for gitt at alle datasystemer virker som de skal, og datafeil er en kjent sak for de fleste. For å unngå bøter, eller det som verre er, at du ikke synes i trafikken, sørg for at du alltid har ekstra lyspærer med deg i bilen. Det vil spare deg både tid og penger på lengre sikt. Et lite tips til på veien: å skifte lyspærer i mørket kan være en utfordring, så ha alltid en lommelykt eller hodelykt i hanskerommet, noe som kan være nyttig i mange sammenhenger. Mister-Auto har både lyspærene du trenger, samt sikkerhetsutstyr til bilen, i den omfattende varekatalogen.

Kjøp lyspærer hos Mister-Auto

Trenger du nye lyspærer, eller bare har lyst til å ha noen i reserve? Du finner det du trenger hos Mister-Auto. At vi har mer enn 300,000 produkter på lager gjør oss til førstevalget for millioner av bileiere over hele Europa. På nettsiden vår finner du et enkelt søkesystem hvor du kun trenger å skrive inn registreringsnummeret på bilen for å finne nøyaktig den delen du trenger. Du får treff sortert på produsent, i tillegg til kvalitet og prisalternativer fra ledende bildelprodusenter, til en brøkdel av prisen sammenlignet med veiledende utsalgspris. God kundeservice, rask levering, enkelt søk og rimelige priser. raskt & enkelt! Spar penger og få bilen raskt på veien igjen med Mister-Auto.