Katalysator

Velg din bil

Søk etter bil

  Presiser valget ditt  
eller

Søk etter skiltnummer

Katalysator – for økonomi og miljø

Katalysatorens funksjon er å redusere nivået av skadelige stoffer fra eksosen. Det gjør den ved å regulere de skadelige forbindelsene hydrokarboner, karbonmonoksid, nitrogenoksider og konvertere dem til mindre skadelige forbindelser, slik som karbondioksid, vanndamp og nitrogengass.

I dag finnes den på de fleste biler, og må som regel ikke skiftes før ved 120.000 km, med mindre den blir ødelagt som følge av ytre skade eller kjemisk påvirkning av for eksempel frostvæske. Men den blir tettere med tiden, noe som gjerne merkes på drivstofforbruket. Dersom du merker økt drivstofforbruk kan det lønne seg å skifte katalysatoren, ikke minst av hensyn til miljøet og for å unngå skade på motoren.

Kjøp katalysator på nett hos Mister-Auto

Hos Mister-Auto finner du katalysatorer til de fleste bilmerker, til svært konkurransedyktige priser. Det eneste du trenger å gjøre er å finne den som passer din bil, noe som er lett på vår nettside. Alt du behøver å gjøre er å søke på registreringsnummer, eller bilmerke og modell.

Mister-Auto ble etabler i 2007 og er i dag en av de fremste leverandørene av bildeler og tilbehør i Europa, og tilbyr rabatter på opptil 60%. I tillegg til vår omfattende katalog på over 300,000 deler og tilbehør tilbyr vi enestående kundeservice. Bestillinger sendes raskt og effektivt, og du har 14 dagers gratis returrett. Hvorfor ikke bestille din katalysator fra oss i dag, og sørge for at bilen din holder seg både økonomisk i drift og i miljøvennlig stand?

Slik skifter du katalysator

Dersom du har fått problemer med katalysatoren så er den heldigvis enkel å skifte med enkle verktøy og en fastnøkkel. Den sitter som en stor metallboks på undersiden av bilen, med to tilkoblede rør. Det ene transporterer avgasser fra motoren og det andre leder til eksosen som frigjør den konverterte gassen.

Du må ha god tilgang til undersiden av bilen for å gjennomføre skiftet. Kjør bilen over en grav, eller løft den opp fra bakken ved hjelp av en løftebukk eller jekk. Pass på at dette gjøres på et jevnt underlag da det ellers kan være en sikkerhetsrisiko. Motoren skal være avkjølt før du starter arbeidet.

Se i bilens instruksjonsbok og gjør deg kjent med hvordan den er tilkoblet og montert, er du usikker ta kontakt med en fagfolk før du starter demonteringen. Det samme gjelder dersom katalysatoren eventuelt skulle være sveiset fast som følge av tidligere reparasjon.