Oljefilter

Velg din bil

Søk etter bil

  Presiser valget ditt  
eller

Søk etter skiltnummer

Bytte av oljefilteret forlenger motorens levetid

Motoren trenger smøring for sikker drift. I alle, både nye og gamle biler er oljefilteret en viktig del av smøresystemet i motoren. Dette systemet frakter olje til viktige bevegelige deler i motoren for å redusere slitasje og sikre at motoren går som den skal. Oljefilteret fjerner fremmedlegemer fra oljen som kan skade motoren. Metallspon og smuss som naturlig danner seg i motoren over tid filtreres ut av oljen slik at motorytelsen ikke reduseres, og motorens levetid opprettholdes. Derfor er det viktig å jevnlig bytte oljefilteret som en del av det rutinemessige vedlikeholdet på alle kjøretøy.

Som en tommelfingerregel bør oljefiltret på bensinbiler skiftes ved hver 10 000 km, og ved hver 12 000 km på dieselbiler. En god regel er å bytte oljefilter hver gang du skifter olje, oljeskiftintervallet er forskjellig fra bil til bil, slik som plasseringen av oljefilteret. Bilens instruksjonsbok gir svar på det meste, ellers kan et lite søk på Internett gi deg gode tips for jobben. Vær oppmerksom på at det å unnlate å skifte oljefilter på bilen kan forårsake skade på motoren som ikke lar seg reparere.

Forskjellig typer oljefiltre

Hovedsakelig finner du to typer oljefiltre på biler, flere, gjerne eldre biler hadde en filterinnsats i et fastmontert filterhus på motoren – gamle biler hadde også filtre som kunne rengjøres og brukes flere ganger. På moderne biler er oljefilteret vanligvis en påskrudd sylinder på motorblokka, de er til engangsbruk, er enklere å skifte og gir mindre søl enn eldre varianter. På 1990-tallet, for å redusere avfall fra bilholdet, gikk bilprodusenter over hele verden tilbake til filterinnsats på flere av sine bilmodeller. For din del betyr det at du bør dobbeltsjekke hvilken filtertype som går til din bil, så du er sikker på at du bestiller det rette.

Kjøp oljefiltre i høy kvalitet fra Mister-Auto

Hos Mister –Auto har vi alle typer oljefiltre til et stort utvalg forskjellige biler. Det er raskt og enkelt å finne ut av hvilket du trenger med et selvforklarende søkesystem på nettsiden vår. Du kan enten bare skrive inn registreringsnummeret – eller legge inn bilens merke og modell, så får du en liste over tilgjengelige bildeler vi har på lager. Det betyr at du enkelt finner ut av hvilket oljefilter du trenger når det er på tide å skrifte.

Mister-Auto ble etablert i 2007 og har vokst seg til å bli en av Europas ledende leverandører på bildeler og tilbehør til bil. Vi forhandler deler fra kjente merkeleverandører som produserer alt du trenger for å holde bilen din godt vedlikeholdt og fører mer enn 300,000 varer. I tillegg ligger prisene våre opptil 60 % under veiledende priser fra forhandler, slik at du alltid gjør et godt kjøp når du handler hos oss. Alt som bestilles fra Mister-Auto sendes raskt og sikkert, du har også 15 dagers returrett – slik at det alltid er trygt å bestille bildeler og tilbehør fra oss. Skulle du være så uheldig å bestille noe feil, er det bare å sende i retur, så får du pengene tilbake.