Skivebrems

Velg din bil

Søk etter bil

  Presiser valget ditt  
eller

Søk etter skiltnummer

Skivebrems

Deler til skivebremser fra Mister-Auto

Kjøp deler til skivebremsesystemet i bilen din fra Mister-Auto. Med en katalog på mer enn 300 000 bildeler og tilbehør til bil for et stort utvalg bilmerker, har vi alt du trenger for å holde bilen din på veien.

Skivebremser – enkelt forklart av Mister-Auto

Skivebremser ble introdusert på serieproduserte biler på 1950-tallet. Bremsekraften til skivebremsene overføres fra bremseforsterker via hydraulisk hovedsylinder til stempler montert på calipere. Caliperne presser bremseklossene inn mot bremseskiven som bremser ned farten på bilen. På moderne biler er det vanlig med skivebremser både foran og bak på bilen da de kjøles raskere ned og er mindre påvirket av vann.

Hvordan oppdager jeg feil på skivebremsene?

Det er innlysende for alle som kjører bil at bremsene er avgjørende for sikkerheten i trafikken, både for din egen del og for alle andre trafikanter på veien. Er det feil på bremsene kan det gi utslag på forskjellige måter. Skrapende ulyder i bremsene, bilen trekker til én side når du bremser, bremsepedalen går for langt inn uten å ta – eller at bilen nesten hopper når du trykker inn bremsen. Problemer med bremsene bør repareres umiddelbart, og bilen bør kjøres minst mulig i mellomtiden.

Enkel feilsøking på bremsesystemet:

  • Start motoren med håndbrekket på. Gir bremsepedalen etter kan det være luft i hydraulikksystemet.

  • Kjør sakte et lite stykke, stopp bilen gjentatte ganger, legg merke til hvor mye kraft du må legge på pedalen fra gang til gang – det bør ikke endre seg.

  • Pumpebrems og sjekk om pedalen returnerer til normalposisjon – hvis den ikke gjør det kan det være bremsevæsken som bør skiftes.

Skivebremsene er utsatt for rust, særlig når det saltes om vinteren. Det kan lønne seg å bremse litt med kun håndbrekket før man setter bilen fra seg. Dette øker temperaturen på bremsene bak, noe som gjør at de lettere tørker opp, slik som for bremsene foran. Det kan også være forebyggende med regelmessig vask og spyling av skivebremsene (som bilens ytre og understell forøvrig) om vinteren.

Nye deler til skivebremsene i nettbutikken til Mister-Auto

Trenger du nye bremsedeler til skivebremsene, da har vi gjort det enkelt hos Mister-Auto. I vår døgnåpne nettbutikk kan du raskt søke opp tilgjengelige bildeler til akkurat din bil, du trenger kun å legge inn registreringsnummeret på bilen så får du delekatalogen presentert på sekunder.

Med mer enn 300 000 deler og tilbehør på lager, er vi i dag en av de ledende forhandlerne av bildeler og tilbehør til bil på Internett. I tillegg til et omfattende vareutvalg velger vi å tro at det vår fokus på spesielt én ting som har gitt suksess: kundeservice. Kjente merkevarer, konkurransedyktige priser og tilbud du ikke finner noen andre steder. På toppen av det hele kjører vi rask levering, 15-dagers returrett og pakkesporing.

Skulle du ha spørsmål om deler til bilen, levering og hvordan du handler i nettbutikken – kontakt vår kundeservice bemannet med dedikerte medarbeidere som står klar til å besvare alle dine spørsmål på hverdager mellom kl.: 0900 – 1300. Trenger du nye deler til skivebremsene? Forsøk en handel hos Mister-Auto i dag!

Våre utstyrsforretninger