Styrearm / Bærearm

Velg din bil

Søk etter bil

  Presiser valget ditt  
eller

Søk etter skiltnummer

Hva er en bærearm?

Bærearmen, også kalt wishbone (ønskekvist) er festet til hjulet og gjør at du kan styre og holde bilen stødig på bakken. Bærearmen er festet rett i bilens chassis med en foring og til hjulet via et stotte styreledd.

Når og hvorfor trenger du å skifte en bærearm?

En skadet bærearm kan forårsake tidlig slitasje av dekk, støtdempere og bremseklosser, som kan føre til dårlig veigrep, og at man til og med kan miste kontrollen over bilen.

En ødelagt bærearm kan gjøre bilen helt ubrukelig, ettersom hjulene ikke kan svinge lenger.

I motsetning til bremseklossene er bærearmen ikke ansett å være en slitedel, da det kun er ulykker eller mindre gjentatte støt som kan ødelegge den. Men hvis bærearmen må skiftes ut – vær oppmerksom på at den sjelden går i stykker av seg selv. Foringen er en del som vanligvis utsettes for trykk. Så for å være sikker på om bærearmen er ødelagt, sjekk tilstanden på foringene som hører til. Hvis disse har sprekker eller er slitte, betyr det at det er på tide å skifte bærearmen din!

Bærearmen bør skiftes:

  • Hvis den utsettes for et alvorlig slag, eller etter gjentatte mindre slag
  • Hvis kuleleddet og / eller foringene viser antydning til slitasje
  • Hvis det er slitasje på foringen. I dette tilfellet vil bilen din tendere å trekke til en side av veien når du bremser, og til den andre siden når du akselererer
  • Hvis du hører klikkelyder når du kjører over hindringer (fartsdumper, hull i veien, rumlefelt), vær oppmerksom på at lyden kommer fra slitasje på kulelageret
  • Hvis du føler vibrasjoner på rattet

Skifte en bærearm

Som du kjenner til er bærearmen forbundet med hjulet, med to foran, og to bak. Lik bremseklosser eller støtdempere skiftes bærearmene i par, hvilket betyr at dersom du skifter høyre bærearm så bør du også skifte den venstre.

Hvis du ønsker å skifte bærearmen selv har vi noen trinn som hjelper deg til å utføre reparasjonen trygt:

  1. Først, jekk opp bilen og fjern hjulet for å få tilgang til bærearmen. For å unngå ulykker anbefaler vi at du ser på siden vår om å «løfte bilen med jekk» under «opplæring / råd».
  2. Etter at hjulet er fjernet, løsne stabiliseringsstagkoblingen. Hvis bilmodellen din ikke er utstyrt med denne delen, løsne stabiliseringsstaget fra bærearmen.
  3. Løsne boltene eller mutterne som fester bærearmen til chassis og ta delen ut. Du kan nå skifte den slitte bærearmen med en ny.
  4. Å tilpasse den nye delen er enkelt som bare det! Sett bærearmen fast til bilens chassis med boltene du fjernet, koble kuleleddet og spindelen, til slutt festes stabiliseringsstagkoblingen eller stabiliseringsstaget.

For å skifte bærearm, velg Mister-Auto.no! På nettsiden til Mister-Auto finner du hundrevis av reservedeler som er 100% kompatible med kjøretøyet ditt, alt til de beste prisene. På kun få klikk, finn delene du trenger og få de levert hjemme eller til nærmeste utleveringspunkt innen maks 48 timer!