Tåkelyskaster

Velg din bil

Søk etter bil

  Presiser valget ditt  
eller

Søk etter skiltnummer

Alt du trenger å vite om tåkelys – enkelt forklart

Bilene har lys til alle slags formål. Tåkelysene er enten en integrert del av annen belysning, eller består av separate lamper fra hovedlysene, gjerne litt lavt plassert – både foran og bak på bilen. De skal brukes når tåka ligger tjukt på veien, slik at bilene som kommer bak raskere blir oppmerksom på at det er en bil foran. Tåkelysene bak lyser kraftigere enn vanlige baklys, og foran gir tåkelysene et lavere lys over veibanen som lyser bedre opp i umiddelbar nærhet av bilen uten å blende sjåføren, slik som gjerne hovedlysene gjør når det er tåke. Tåkelysene kan også brukes under andre ekstreme værfoldhold, som kraftig snø eller regn eller om du kjører et sted med mye støv, sand eller røyk i lufta.

Under vanlige kjøreforhold brukes ikke tåkelysene, de lyser såpass kraftig at de vil blende eller være til sjenanse for andre trafikanter, både innhentende kjøretøy og møtende trafikk. Vanligvis er det separate brytere til tåkelysene foran og tåkelysene bak. Som alle andre lys på bilen er det viktig at tåkelysene virker når du trenger de, og har du ikke varsling inne i bilen som melder fra om defekte pærer er det viktig at man inspiserer lysene jevnlig. Lys som ikke virker gir i tillegg 2-er feil på periodisk kjøretøykontroll, det betyr at du må få feilen utbedret og kontrollere bilen på nytt – noe som fort blir kostbart. Mister-Auto anbefaler å ha ekstra både pærer og sikringer i bilen til enhver tid.

Når bør jeg kjøpe nye tåkelys

Moderne biler bygges annerledes enn før. Det meste av lykter og utstyr er integrerte deler i karosseriet for å ivareta aerodynamikk og estetikk. Utvalget av lys og pærer er spesialisert i stor grad, så du må være sikker på at du kjøper rette deler til din bil. Selv om det er forskjellige pærer til forskjellige bilmodeller trenger du ikke kjøpe originaldeler, mange deleprodusenter lager nøyaktig det du trenger – som oftest til en brøkdel av prisen. Hos Mister-Auto er det enkelt å sammenligne. Alt du trenger å gjøre er besøke www.mister-auto.no, legge inn registreringsnummeret på bilen din – alternativt dersom du ikke husker nummeret når du sitter ved maskinen, kan du finne rett bil med å legge inn litt data om bilen. I løpet av sekunder får du alt vi har av deler til bilen, blant annet nye pærer til tåkelysene dine, både fra merkeleverandør – og fra andre anerkjente bildelprodusenter.

Mister-Auto gir deg ganske enkelt det beste tilbudet og kobler de beste prisene med god service, rask levering og 15 dagers returrett. Vår kundeservice består av dyktige medarbeidere som står klare til å hjelpe deg dersom du har spørsmål, de er på plass mandag til fredag mellom kl. 0900 – 1300. Det er ikke tilfeldig at vi har blitt en av de største nettbutikkene for kjøp av bildeler på Internett, med med millioner av fornøyde kunder. Forsøk Mister-Auto i dag om du trenger nye lyspærer til tåkelys eller andre lys på bilen, vi leverer raskt og enkelt

Søk Tåkelyskaster etter biltype