Tennplugg

Velg din bil

Søk etter bil

  Presiser valget ditt  
eller

Søk etter skiltnummer

Tennplugger – kort forklart av Mister-Auto

Får du ikke start på bilen? Årsaken trenger ikke å være at du har gått tom for bensin eller at batteriet er tomt for strøm. En annen, ganske vanlig årsak, er at tennpluggene er utslitte, ødelagte – eller kanskje bare tilsmusset. Er dette tilfelle kommer du deg ikke videre før tennpluggene er rengjort eller skiftet. Bare så det er nevnt, har du dieselbil eller elbil trenger du ikke bekymre deg for tennplugger – det er kun bensinbiler som har tennplugg.

Det er ikke noe fastsatt intervall for skift av tennplugger, Mister-Auto vil likevel, som en tommelfingerregel, anbefale at du bytter ved hver 40 000 km. Tennpluggene er heldigvis enkle å skifte hvis man følger noen få retningslinjer.

Får jeg noen varsler om når det er på tide å skifte tennplugger?

Svaret er ja. Hvis du ser i speilet at det er mye svart eksos når du gir på i oppoverbakker, motoren hoster og harker på tomgang – det virker som om alle sylinderne ikke går som de skal, eller det er dårlig drag når du skal gi på litt, da er det på tide å sjekke tennpluggene før feilen forårsaker større, mer kostbare skader på for eksempel katalysatoren. Slitte eller dårlige tennplugger vil også merkes godt på bensinforbruket.

Tennpluggene antenner bensindampen øverst i forbrenningskammeret med en gnist generert av høyspent fra tennspolen eller coilen, og fordeles enten elektronisk eller via en fordeler som var vanlig på gamle biler. Plasseringen av tennpluggene varierer fra bil til bil. Bruk instruksjonsboken, eller finn en instruksjonsvideo på Internett.

Mister-Auto anbefaler at du alltid bruker en tennpluggnøkkel for å løsne tennpluggene, har du et skrallesett er det ofte en egen hylse til tennplugger – den er gjerne litt lengre enn de øvrige og ofte isolert med gummikrans på innsiden for å beskytte tennpluggen. Koble fra batteriet, løsne tennpluggkabelen og skru ut én og én plugg, pass på å ikke miste oversikt over hvilken kabel som går til hvilken plugg – merk eventuelt kablene. Se om pluggen er skadet eller slitt– er dette tilfelle bør pluggen skiftes. Er tennpluggen sotet og tilsmusset kan det være tilstrekkelig at den tørkes ren, sot kan fjernes forsiktig med myk stålbørste.

Mister-Auto anbefaler å skifte samtlige plugger selv om kun én viser seg å være skadet. Ser samtlige plugger fine ut kan det være andre deler som forårsaker problemet. Pass på at ikke smuss og skit kommer ned i hullet der tennpluggene er montert. Når ny plugg settes i, ikke trekk til for hardt – det vil skade pluggen, dra til så de sitter og trekk til med kun en kvart omdreining. Sett tennpluggkabelen på plass og koble til batteriet igjen.

Kjøpe tennplugger på nett fra Mister-Auto

Nye plugger finner du på sekunder i nettbutikken til Mister-Auto. Gå til www.mister-auto.no, skriv inn registreringsnummeret på bilen din – alternativt hvis du ikke har nummeret for hånden kan du legge inn litt data om merke og modell på bilen din i vår søkefunksjon, så finner Mister-Auto ut hva vi har på lager av tennplugger til din bil.

Siden vi ble grunnlagt i 2007 har vi bygget oss opp til å bli en av de ledende nettbutikkene i Europa på bildeler og tilbehør til bil. Vi har særdeles konkurransedyktige priser, med opptil 60 % avslag sammenlignet med vanlige forhandlere . Hos Mister-Auto får du mye for pengene. I tillegg har vi rask levering, pakkesporing og gratis inntil 14-dagers returrett som standard. Er du på internettjakt etter nye tennplugger til bilen, andre bildeler eller tilbehør og vedlikeholds-produkter – besøk Mister-Auto i dag!